Hvordan er du motiveret?

Foto af Kenny Eliason/Unsplash

Året er skudt i gang og godt nytår til jer alle. 

Med det nye år, vender mange af os også tilbage til vores arbejde. Føler du dig allerede lidt træt og udkørt, er der måske hjælp at hente i denne klassiske artikel om indre motivation af Ryan og Deci

Artiklen satte indre motivation på formel, som er en væsentlig faktor i de aktiviteter, som vi kaster os ud i. 

De tog udgangspunkt i, at sociale sammenhænge skulle understøtte vores følelse af være kompetente, selvstændige og forbundne med hinanden, så vores nysgerrighed, kreativitet, produktivitet og medfølelse bedst kunne komme til udtryk. Vi får det simpelthen bedre, når vi er drevet af indre motivation.

Vores arbejde skal indeholde autonomi. Det vil sige fravær af micro management. Derimod skal det give dig en ægte følelse af utvungethed og en oplevelse af, at du kan træffe valg og fravalg, der er i overensstemmelse med, hvem du oplever, at du er.

Det skal være muligt at opdyrke dine kompetencer. Arbejdet skal være personligt udviklende, og du skal føle, at du opnår viden og evner. 

Og der skal være et element af samhørighed i dit arbejde. Der skal med andre ord være et socialt aspekt, som vi kan være sammen om og gerne relateret til en større vision.

Så er din motivation mere kontrolleret og styret af andre eller er dit arbejde i højere grad en naturlig forlængelse af, hvem du er?

Forrige
Forrige

Sådan ser det ud, når din hjerne bliver distraheret

Næste
Næste

Når ”mere” virker som mindre