Illustration fra Flaticon

Er du i gang med at implementere nye bedre vaner? Hvis det er svært, kan følgende råd måske hjælpe dig.

Bri Williams taler om tre typer vaner. To af dem beskriver jeg her. Der skal jo helst være en grund til, at du også ser videoen.

1.Vaner af valget

Den første type vane er “Choice habits” eller vaner, der har at gøre med dine valg. 

Hvis du har en tendens til at vælge usunde eller uønskede valg, så prøv at have bedre alternativer tilgængelige, når du står i valget. På den måde kan det ønskede valg virke mere appellerende.

Du kan også forsøge at gøre det bedste valg lettere at gennemføre ved ikke at lægge ud for ambitiøst.

2. Overspringshandlinger

For vaner, der har et tidsligt aspekt, er overspringshandlinger ofte den store hurdle og det gør, at vanen bliver ved tanken. Her drejer det sig om, at du får “dit jeg i nuet” til at at involvere sig i stedet for at overlade det til dit fremtidige jeg.

Det kan selvfølgelig være lettere sagt end gjort. For hvordan handler du på noget, som du måske kan se fornuften i, men som du ikke er særligt motiveret for?

Bryd adfærden ned i mindre, overkommelige dele, så det er lettere for dig at gå i gang med det samme. Fjern samtidig de forhindringer, som gør det sværere for dig at starte. Hvis du også kan koble den nye, måske lidt kedelige vane med noget, som du synes er sjovt, er der en større sandsynlighed for, at du holder ved.

Forrige
Forrige

En tur i din hjernes simulator

Næste
Næste

Når følelserne tager overhånd